top of page

MOI!

Nimeni on Susi ja olen henkilökohtainen ammattijärjestäjäsi. Tai järjestysvalmentaja, kuten myös sitä kutsun, sillä kysymys on tosiaan paljolti ihmisten coachaamisesta heidän omien unelmatilojen toteuttamisessa. Tällä sivulla ajattelin kertoa hieman enemmän itsestäni ja Frirumin taustoista. Skrollaa alas ja lue Frirumin syntytarina!

Viihdyn ihmisten parissa työskennellessäni ja minua kiinnostaa kuinka me toimimme ja mikä saa meidät voimaan hyvin.

 

Olen käytännöllinen ongelmanratkaisija, ja tykkään tarttua toimeen ja saada käteni likaisiksi! Siitä on epäilemättä kiittäminen tallityötaustaani ja isääni, joka opetti minut vaihtamaan autonrenkaat ja huolehtimaan talon töistä.

 

Koulutukseltani olen graafinen suunnittelija ja eräopas. Graafikkona olen työskennellyt 13 vuoden ajan ja arvostan sen tuomaa kokemusta visuaalisesta ilmaisusta. Värit, muodot ja kuvat ovat aina kiinnostaneet minua, ja uskon että ihmisten hyvinvointiin vaikuttaa suuresti heidän ympärillään näkemänsä kauniit asiat. Graafikon ja ammattijärjestäjän työssä on yhtäläisyyksiä; karsimalla pois tarpeeton saamme tuotua esiin sen mikä on oleellista ja sitä tunnetta jota haluamme välittää.

Ympäristömme = elämämme

Silloin tällöin voit törmätä minuun työkeikalla avopuolisoni luontomatkailu- ja elämysyrityksessä Outside Kallan:issa. Luonto tarjoaa meille sekä rentoutumista, elämyksiä, seikkailua että hyvinvointia, ja oikeastaan kaiken mitä tarvitsemme. Ilman luontoa emme olisi olemassa ja kaikki elämä maailmassa on yhteydessä keskenään. Tästä johtuen koen tehtäväkseni työskennellä kestävän ympäristön puolesta kaikessa mitä teen.

 

Olen aina rakastanut luontoa. Uskon että olen kaivannut koskemattoman luonnon rauhaan. Se on niinkuin on, meidän ei tarvitse järjestää, korjata tai parantaa mitään. Luonnossa ei ole mitään turhaa. Jos onnistumme tuomaan luonnosta jotain kotiimme ja työympäristöömme, uskon että pääsemme lähemmäs sitä rauhaa.

NA3B3350.jpg

Anna arjen ja tämän hetken olla parasta aikaasi!

Olen 5-vuotiaan äiti ja arjen kaaos on minulle tuttua. Meidän täytyy nykyään mahduttaa arkeemme ja elämäämme niin paljon. Elämämme kuitenkin koostuu suurelta osin arjesta ja siksi sen olisi tärkeää olla parasta aikaamme.

 

En oikeastaan ole mikään siivousintoilija. Olen aina ajatellut että siivoukseen käytetty aika on jostain hauskemmasta pois. (Raivaus ja järjestäminen sitävastoin mielestäni ovat jotain aivan muuta kuin päivittäinen siivous; niistä nautin! Mutta useimmilla meistä nekään eivät suoranaisesti pääse suosikkiaskareiden listalle :-)

 

Mekään, jotka emme luonnostamme ole ahkeria järjestyksen ylläpitäjiä, emme ole immuuneja ympärillämme olevalle. Voin huonosti jos ympärilläni on epäjärjestystä, likaa ja puolivalmiita projekteja. Jos kotini tai työpaikkani on kaaoksessa, en pysty ajattelemaan selkeästi ja keskittymään siihen mihin haluaisin.

 

Onneksi olen myös ongelmanratkaisija, ja rakastan oppia, kehittää ja parantaa toimintatapoja arjen helpottamiseksi. Olen kiinnostunut kaikesta, mikä minimoi tylsät velvollisuudet ja auttaa meitä saamaan arkemme hallintaan, niin että voimme keskittyä jatkossa hauskempiin ja tärkeämpiin asioihin.

Ratkaisuni oli siis etsiä niin yksinkertainen metodi, että minunkaltaisenikin pystyisi pitämään yllä järjestystä.

Ratkaisuilla on tapana löytyä, kun etsimme niitä. Itselleni ratkaisevaa oli kun törmäsin minimalismin käsitteeseen; taitoon elää enemmän vähemmällä tavaramäärällä. Termi oli toki tuttu, mutta mitä se elämäntapana merkitsi, oli minulle uutta ja avasi aivan uusia maailmoja.

 

Idea on yksinkertainen: kyseenalaistaa mitä oikeasti tarvitsen ja luopua siitä mitä en. Se auttaisi minua yksinkertaistamaan elämääni, pääsemään lähemmäs todellista itseäni ja perimmäisiä haaveitani. Olin myyty. Ahmin kaiken saatavilla olevan tiedon aiheesta. Minimalismi, feng shui, karsimisen ja raivaamisen taidot, space clearing, järjestäminen, tuottavuus, sisustus, psykologia, henkilökohtainen kehitys, KonMari... Kyllä, nämä kaikki liittyvät toisiinsa... ;-)

 

Kun olin käynyt läpi silloisen kotini, kaikki tavarani ja omine romujeni lisäksi monen sukupolven jäämistöä, jatkoin ystävien ja läheisten luona. Aloin riemukseni ymmärtää, että voisin auttaa myös muita yksinkertaistamaan elämäänsä raivaamalla ja karsimalla turhan. Eikö tosiaan kukaan ollut tullut ajatelleeksi tätä aiemmin? Tottakai oli. Minulle selvisi, että on olemassa kokonainen ammattijärjestäjien ammattikunta. Se tuntui elämäntehtävältäni!

Erinäisten käänteiden, paikkakunnan vaihdon ja lapsensaannin jälkeen olen tässä; hieman lähempänä itseäni. Frirum on unelmani ja intohimoni, se mikä yhdistää kaiken mistä olen kiinnostunut ja missä olen hyvä. Tilojen vapauttaminen on se mikä minut saa syttymään!

 

Nyt haluan kuulla kuinka voin olla avuksi juuri sinulle! Mistä aloitetaan?

Lue lisää: Ammattijärjestäjän työstä tai palveluistamme, tai ota yhteyttä!

bottom of page